За нас - Dawei Medical (Jiangsu) Corp., Ltd.
ЗА НАС

ЗА НАС

Медицински центар во Кина

За нас

За нас

  • За нас

  • Удел на пазарот

  • Историја на корпорацијата

  • Организациска структура

За нас

Во текот на изминатите 16 години од своето основање, Давеи стана глобален развивач, производител и снабдувач на медицинска опрема.

Неговата мисија е да ги заштити услугите за човековото здравје и да ја направи здравствената заштита подостапна и достапна низ целиот свет.Основната дејност на Dawei Medical се технолошки решенија за ултразвучна дијагностика.Нашите производи се во согласност со стандардите и спецификациите специфични за производот и ќе продолжат да се подобруваат за да не одржуваат во согласност со стандардите и најновата технологија.Секогаш кога ќе ви требаме, ќе растеме со вас.Обезбедете услуги на кои можете да се потпрете.Обезбедете услуги кои го поддржуваат вашиот долгорочен деловен успех.

  • СлоганЗа љубов, замислете го светот.
  • МисијаДонесете здравје и благосостојба во животите на луѓето
за

Удел на пазарот

удел на пазарот

Компанијата е основана и го започна своето почетно проширување.

Компанијата започна да се шири во Кина и да формира центар за истражување и развој и центар за услуги.

Лансиран е целосно дигитален ултразвучен дијагностички инструмент од серијата Dw.

Колор доплер почна да се развива и беше лансиран колор доплер од серијата L.Означете го почетокот на големата диверзификација на производите.

Компанијата опслужила повеќе од 500.000 пациенти, корисници и трети лица.Производите поминаа со ISO 13485 и Ce сертификација и влегоа на меѓународниот пазар.

Деловните перформанси се зголемија за повеќе од 70% пет последователни години, истакнувајќи ја големата вредност (занаетчиство, Доаѓање за љубов).

Беше лансиран системот за дијагностика на колор доплер со ултразвучен дијагностички од серијата F, што ја зголеми конкурентноста на Давеи во полето на ултразвукот во боја доплер.

Давеи ја лансираше серијата ветеринарни ултразвучни системи и активно ја распореди својата глобална продажна мрежа.

Продолжи да ја подобрува мисијата на брендот -- да ја придружува причината за здравствените услуги на луѓето.

Преку континуирано инвестирање, независно истражување и развој, компанијата прерасна во еден од водечките светски производители на ултразвучна дијагностика.

Производите покриваат повеќе од 140 земји и региони, опслужувајќи повеќе од 3 милиони пациенти, корисници и институции од трета страна.

Влезе во индустрискиот парк Давеи за да ја започне Новата година на медицинското производство на Давеи.

Беше пуштен на пазарот преносливиот ултразвучен дијагностички инструмент во боја доплер од серијата Dawei P.

Производите покриваат повеќе од 160 земји и региони, со годишна продажба од повеќе од 10 милиони американски долари.

Екг машината беше официјално пуштена на пазарот, станувајќи пресвртница во диверзификацијата на медицинскиот производ на Давеи.

Историја на корпорацијата

Организациска структура

Организација-Структура

Зошто да не одберете нас

Зошто да не одберете нас

развивам

Истражување и развој01

Давеи прерасна во модерна, глобално активна компанија за медицинска технологија.R & D е секогаш првиот приоритет на Dawei Medical.

Во последниве години, одделот за истражување и развој постојано го проширува и зајакнува својот персонал.Постоечката база за истражување и развој е повеќе од 10.000 квадратни метри, со повеќе од 50 вработени за истражување и развој, кои аплицираат за патенти повеќе од 20 пати годишно.Инвестициите за истражување и развој сочинуваат 12% од вкупниот обем на продажба и растат со стапка од 1% годишно.Во развојот на нови производи, повратните информации од корисниците на Dawei се многу важни, ние придаваме големо значење на соработката и комуникацијата, веруваме дека добриот производ ќе биде високо оценет од корисниците.Покрај новите случувања, постоечките производи постојано се развиваат и подобруваат.Во целиот развој, точноста, стабилноста и високиот квалитет се секогаш наше инсистирање.

OEM

OEM02

Многу меѓународни OEM клиенти ги користат производите на Dawei за да ја надополнат нивната палета на производи.Нашите OEM клиенти работат со нас за да ги дефинираат нивните концепти за производи и можат да имаат корист од нашето искуство и експертиза во развојот, производството и маркетингот на производите.

Производот што го барате можеби веќе постои или делумно постои.Може ефективно да се создаде со дотерување на процесот на многу компоненти. Развојниот оддел на Dawei ги покрива сите чекори на процесот на иновации – од зачнување до прифаќање на пазарот.

Во нашиот производствен центар имаме одлични инженери и техничари кои изработуваат прецизни алатки за медицинската индустрија.Тие знаат како да извршуваат многу прецизни задачи.За да го одржиме ова ниво на професионализам, ја поддржуваме тековната обука и едукација на нашите вработени - за нивна сопствена, како и за корист на нашите клиенти и партнери.

Компанијата Давеи секогаш се придржува до целиот систем за квалитет, а сите производи поминаа CE и ISO.Квалитет, е животот на Давеи.За да биде партнер, Давеи е сигурен.Контактирајте не.

Концепт со стрелки на графикон чекори за раст на бизнисот

Постојано подобрувајте ги интересите на корисниците03

Нашите производи се во согласност со стандардите и спецификациите специфични за производот и ќе продолжат да се подобруваат за да не одржуваат во согласност со стандардите и најновата технологија.Заради безбедност на корисниците и трети лица, спроведуваме управување со ризикот во согласност со стандардот CE и ISO 13485 во сите фази од животниот циклус на производот.

Нашите медицински производи се познати по нивниот висок квалитет и одлична сигурност.Сертификацијата со ознаките ISO 13485 и CE гарантира дека ги добивате инструментите со врвен квалитет секогаш кога купувате производи на Dawei.

timg (1)

Услуги на клиентите04

Кога животот зависи од правилна дијагноза и професионален третман, потребна ви е опрема што може да обезбеди доверба.Ова бара доверливи партнери да помогнат и да обезбедат дека системот работи, да ги обучуваат вработените и да ги оптимизираат процесите.Затоа, можете да се фокусирате на давање одговори.

Во здравствената заштита на Давеи, сериозно ја сфаќаме нашата улога како партнер.Секогаш кога ќе ви требаме, ќе растеме со вас.Обезбедувањето услуги на кои можете да се потпрете е услугата што го поддржува вашиот долгорочен деловен успех.

Нашиот искусен сервисен тим и специјалисти за клиничко инженерство можат да спроведат технички решенија за бренд, технологија и уреди за да обезбедат приспособени услуги за интеграција за да ги задоволат потребите на клиентите.Во моментов опслужува над 3.000 медицински установи во 160 земји и региони со над 10.000 видови медицински помагала.Нашите производствени центри, сервисни центри и партнери се лоцирани низ целиот свет, а експертизата на повеќе од 1.000 инженери, техничари и специјалисти за услуги на клиентите ни овозможува брзо да ги разбереме вашите потреби и да ги решиме вашите проблеми со најефикасните процеси.

Истражување и развој

01

OEM

02

Корисници

03

Услуги на клиентите

04

Успешни случаи

Успешни случаи

фото5

Партнер DW-T6 од Чиле 2020 година

Јас се викам Рикардо Мехија.Јас сум гинеколог од Чиле.Ми требаше апарат за ултразвук за гинекологија и акушерство.Го научив брендот Dawei преку Интернет.Откако ги знаеја моите барања, ми го препорачаа DW-T6.Тие не само што ми ја испратија понудата и спецификациите, туку ми дадоа и многу професионални предлози.На пример, 4D сонди не може да се користат наместо конвексна сонда за општи 2D испитувања, исто така, тие ја објаснија разликата помеѓу 3D и 4D и ми ја демонстрираа машината со видео повик.На крајот го избрав брендот Dawei.Одличниот квалитет на сликата и стабилноста ме прават сигурен во клиничката дијагноза.Фала Давеи!
фотографија 2

Виетнам 2021 DW-VET9P

Ние сме меѓународна ветеринарна организација со седиште во HCM, Виетнам.Го изразивме нашето барање за ултразвук за нашата ветеринарна болница, неколку модели беа цитирани како опции со нашите детални барања, ни беа испратени клинички видеа кои ни помогнаа подобро да ги запознаеме перформансите на производот, конечно го избравме моделот DW-VET9P според нашиот буџет.Добивме многу позитивни повратни информации од мојот тим.
gesd

2021 Филипини DW-T8

Ова е Наџиб Абдула, декан на болницата Д-р Абдула.На Филипините, трите болести со повисоки стапки на смртност се срцеви заболувања, васкуларни заболувања и малигни тумори.Како општа болница, потребна ни е машина за ултразвук со примена на цело тело за да им обезбедиме на нашите пациенти прегледи што одговараат на овие три болести.DW-T8 само ги задоволува нашите потреби.Не само што е одличен во 2D слики и доплер слики, туку добро функционира и при кардиолошки преглед.Нашите лекари се презадоволни од тоа, а исто така им носи голема помош на нашите локални пациенти.
фото3

Виетнам 2019 Јавна болница (ICU) DW-L5

2016 година е наша прва соработка со Dawei Medical.Треба да замениме серија на стари ултразвучни скенери, кои се лесни за движење, точни во дијагнозата и едноставни во работењето.Пред да комуницираме со Dawei Medical, разговаравме и со GE, Mindray, Chison, Scape и други даватели на услуги, меѓу кои конкурентната цена е една од причините што го вклучив Dawei во каталогот за набавки, а потоа и фактот што ја видов практичната примена на производите на Dawei во Виетнам.Квалитет на сликата: Во ред.Стабилна опрема: во ред.Функционални барања: Во ред.И конечно го избрав Давеи.Тоа е вистинскиот избор, верувам.