Nūhou - he aha ka ʻokoʻa ma waena o ka doppler kala a me ka doppler mana?
新闻

新闻

Doppler kala VS Power Doppler

He aha ka ʻokoʻa ma waena o ka doppler kala a me ka doppler mana?

Doppler kala VS Power Doppler

 

He aha ke kala Doppler?

 

Hoʻololi kēia ʻano Doppler i nā nalu kani i nā kala like ʻole no ka hōʻike ʻana e hōʻike i ka wikiwiki a me ke kuhikuhi o ke kahe ʻana o ke koko i ka manawa maoli.

Hiki ke hoʻohana ʻia no ka hoʻohālikelike ʻana i ke kahe ʻana o ke koko i loko o kou mau kīʻaha koko ma o ka hoʻokuʻu ʻana i nā hawewe kani alapine (ultrasound) i waho o ke kahe koko ʻulaʻula.Hoʻohana ka ultrasound maʻamau i nā nalu kani e hana i nā kiʻi, akā ʻaʻole hiki ke hōʻike i ke kahe koko.

He aha ka Power Doppler?

Hoʻokumu ʻia ka Power Doppler ma luna o ka ʻike ʻana i nā hōʻailona holo lohi, wehe i ka hōʻailona hoʻololi alapine, a hoʻohana i ka hōʻailona amplitude i hana ʻia e ka ikehu puʻupuʻu o nā ʻulaʻula ʻulaʻula e hōʻike i ka māhele ʻana o nā kīʻaha koko liʻiliʻi me ka maʻalahi.

He aha ka ʻokoʻa ma waena o Color Doppler a me Power Doppler?

Hoʻololi ka Color Doppler i nā ana kahe o ke koko i ʻano kala e hōʻike i ka wikiwiki a me ke kuhikuhi o ke kahe ʻana o ke koko ma o ka moku.

ʻOi aku ka maʻalahi o ka Power Doppler ma mua o ka Doppler kala i ka ʻike ʻana i ke kahe koko, ʻoiai ʻaʻole ia e hāʻawi i ka ʻike e pili ana i ke ala o ke kahe ʻana o ke koko.

 

Dawei High-end kala ultrasonica diagnostic apparatus,DW-T8, ʻaʻole wale ka Power Doppler Imaging (PDI), akā, Directional Power Doppler Imaging (DPDI).


Ka manawa hoʻouna: Mar-25-2023